The Hampton Hub

Planning & Concept Design Study

Client

Town of Hampton, NH

Year

2023-Present

Location

Hampton, NH

Planning innovative indoor community spaces

Following a comprehensive recreation needs assessment showing a shortage of dedicated indoor recreation space, the Town of Hampton engaged Placework on conceptual planning and design for a new multi-generational Community Center known as the Hampton Hub. A collaboration between the Public Library and Town Recreation Department, the facility will serve as an innovative model, combining shared recreational and Library resources.

After assessing the Town’s existing historic library building and department space needs, Placework conducted a public listening session to gather feedback. Ultimately, the team proposed a 22,000 square foot addition to the existing library, housing collaborative meeting spaces, a community kitchen, large multipurpose room, dedicated senior area, and support functions. The concept design for the project included a preliminary budget to enable future planning.